Share

Διάκριση στο διεθνή διαγωνισμό Open Education Challenge

Στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού Open Education Challenge για το έτος 2014, ο διδάκτωρ του Τμήματος κ. Θεοδόσιος Σαπουνίδης διακρίθηκε με την πρόταση “Cubes Coding”. Η πρόταση βασίζεται στην διδακτορική του διατριβή και αφορά προγραμματισμό αρχάριων μαθητών μέσω απτικής διεπαφής (“κύβοι”) (τριμελής επιτροπή: επ. Καθ. Δημητριάδης, Καθ. Βλαχάβας & αν. Καθ. Βασιλειάδης). Η πρόταση επελέγη στις 9 καλύτερες ανάμεσα σε περισσότερες από 600 προτάσεις προερχόμενες από 77 χώρες. Ακόμη έλαβε αρχική χρηματοδότηση με την προοπτική να αναπτυχθεί ως επιχειρηματική ιδέα. Η λίστα των βραβευμένων προτάσεων έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Ανακοινώσεις

Διαδικασία ενεργοποίησης ακαδημαϊκών υπηρεσιών προς εγγραφέντες πανελλαδικών εξετάσεων και σοβαρών παθήσεων στο ΑΠΘ (14-20/9/2026)

Εγγραφές Αλλοδαπών-Αλλογενών Αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και Αποφοίτων Λυκείων ή Αντίστοιχων Σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε., Ακαδημαϊκού Έτους 2026-27

Παρουσίαση Μεταδιδακτορικής Έρευνας Αναστάσιου Βαλκάνη

Προκήρυξη Εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών και των αναπληρωτών τους στη Συνέλευση του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ με θητεία από 01-01-2027 έως 31-12-2027

Ανταποδοτικές υποτροφίες για υποψήφιους διδάκτορες για παροχή επικουρικού διδακτικού έργου – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (ακαδ. έτος 2026-27)